Epämääräiset huijarit yrittävät näinä(kin) aikoina nyhtää rahaa
hyväuskoisilta puhelimitse tai muilla keinoin. Toisinaan joku hupsu höynähtää
ja menee lankaan.
Kotipuutarhoissa ja -kasvimailla eletään aikaa, joka luultavasti
kuuluu ikävimpiin käsitöihin: nyhdetään rikkaruohoja, niin että arvokasvit
pääsevät helpommin kasvamaan. Muut menetelmät, kuten rikkakasvien tukahduttaminen, maan
muokkaaminen ja torjunta-aineiden käyttö, vaativat jo jotain enemmän – niihin
eivät pelkät kädet riitä.
Julkisuudessa kasvukauttaan elävät myös perättömät puheet ja
niiden levittäminen. Haluan uskoa, että poliisi ja neljäs valtiomahti pyrkivät
nyhtämään totuuden esiin valheiden takaa.
Liian lyhyttä helmaakin pitää välillä nyhtää.
Sitten ruvettiin nyhtämään ruokaa. Ensin tuli nyhtöpossu,
pitkään haudutettu, syötäessä suikaleina nyhdettävä sianliharuoka. Vuonna 2014 keksittiin
nyhtökaura. Sarjayrittäjä Maija Itkosen
esittämän idean toteutti elintarviketieteilijä Reetta Kivelä, joka sai tuotteesta Vuoden nuori tutkijayrittäjä
-palkinnon seuraavan vuoden joulukuussa.
Sittemmin alkoi ruokalistoille ja
-ohjeisiin ilmaantua nyhtökanaa, nyhtöherneitä ja nyhtöpullaa. Niistähän saa jo
täydellisen nyhtöaterian!